2400 Dunaújváros, Magyar út 106/b.     Tel.: +36 (25) 510-470     Fax: +36 (25) 510-471     E-mail: info@innopark.hu    
     A legolcsóbb iroda, műhely és terület bérleti díj az Innoparkban.   
   


Ön a

látogató!HÍRLEVÉLHEZ való feljelentkezéshez kattintson IDE.

Hírlevelek
SINUS hírlevél 2009/01

"Környezetipar a versenyképes régióért"
címmel nyitó sajtótájékoztatót és szakmai tanácskozást szervezett 2009. október 13-án a pécsi közgyűlési dísztermében a Dél-Dunántúli Környezetipari Klaszter. A rendezvényen a SINUS Klasztert Gere János elnök képviselte. A szakmai programról az alábbi előadásokon keresztül tájékozódhatnak.

Dél-Dunántúli Környezetipari Klaszter bemutatása >>>
Az innováció folyamata és eredményei >>>
A Pólus Program és a klaszterek jövőképe >>>
Aktuális pályázatok

KDOP-2009-1.1.1 / A és B
Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása című Közép-Dunántúli Operatív Program pályázati felhívásához

A pályázatok benyújtása 2009. október 19-től, 2010. február 28-ig lehetséges.

A pályázatok benyújtása és elbírálása két szakaszban történik. Az első szakasz 2009. november 30-án, a második szakasz 2010. február 28-án zárul. A benyújtás napja az a nap, amikor a postai bélyegző szerint a pályázatot postára adták.

Jelen pályázati felhívás célja, hogy a regionális operatív programok gazdaságfejlesztési eszközrendszerével a Dél-Alföldi, Dél-Dunántúli, Észak-Magyarországi, Közép-Dunántúli, Közép-Magyarországi, Nyugat-Dunántúli régiók versenyképességének megőrzése szempontjából kiemelt fontossággal bíró vonzó befektetési környezet kialakítását segítse elő, melynek fontos elemei a befektetési környezet infrastrukturális fejlesztése, valamint az innovációt és magas hozzáadott értékű gazdasági tevékenységet elősegíti szolgáltatások elindítása.
További információ

KEOP-2009-4.2.0/A
Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal c. pályázati konstrukcióhoz

Érvényes: 2009.augusztus 19-től

A KEOP 2009 4.2.0.A pályázati konstrukció a kisebb bekerülési költségű, 1-50 millió forint támogatásban részesülő, műszaki szempontból jól tipizálható megújuló energiaforrás hasznosító technológiák (napkollektorok, biomassza kazánok, hőszivattyúk) gyors lefutású, automatizált elbírálási rendszeren keresztül történő támogatását szolgálja elsősorban a KKV-k és költségvetési szervek számára, növelve ezzel a megújuló energiaforrások felhasználást, csökkentve a hagyományos energiahordozók felhasználását és az üvegházhatású gázok kibocsátását. Pályázat nyújtható be mind meglévő rendszerek energiaforrás-váltására, mind új igény kielégítéséhez kapcsolódó fejlesztéshez.
További információ

KEOP-2009-4.2.0/B
Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal című pályázati konstrukcióhoz

Érvényes: 2009.09.01-től

A konstrukció ösztönözni és támogatni kívánja az energiaigényt helyi, megújuló energiaforrásokból kielégítő beruházások megvalósulását, elsősorban az önkormányzati és non-profit szektor intézményeiben, másodsorban kis- és középvállalkozások gazdasági termelési folyamataihoz kapcsolódóan, valamint a távfűtési rendszerek megújuló energia alapon történő teljes vagy részleges energiaellátását. Ezen keresztül cél az önkormányzati, valamint a vállalkozói célcsoport esetében a hosszú távú energiaköltségek csökkentése.
További információ
InterPellets kiállítás Stuttgartban

2009. október 7-9 között vettünk részt Stuttgartban az InterPellets kiállításon, egy Baross pályázatra benyújtandó ötlet miatt: ez pedig korszerű, karbonizált pellet alapanyag előállítása.
Az EU előírások szerint a megújuló energiaforrások részesedését az energia szektorban 20%-al emelni kell 2020-ig. Az EU államok mindegyike felelős azért, hogy akciótervet készítsenek, azt bemutassák és határozzák meg, illetve definiálják azokat a célokat, melyekkel 2020-ig az eredményt elérik...
Tovább >>>   

   

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Minden jog fenntartva!
Médiaajánlat  -  Impresszum  -  Adatvédelem  -  Oldaltérkép